Activiteiten

Vanaf 10 personen zijn alle activiteiten mogelijk. Minder personen is in overleg ook mogelijk, afhankelijk van het aantal personen, de datum en de soort activiteit.

In vakantieperiodes is er ook een programma op basis van individuele inschrijving/kleine groepen en voor sommige activiteiten geldt dat ook in de weekenden. In overleg is veel mogelijk, dus neem gerust contact op!

De activiteiten worden uitgevoerd onder leiding van professionele instructeurs. Het is een Nederlands bedrijf. Deelnemers moeten Nederlands of Engels spreken (i.v.m. veiligheid/instructies).

 

Roofvogelshow

Kom gieren, arenden, buizerds, valken en uilen bewonderen die vrij rondvliegen dichtbij de mooiste Middeleeuwse ruïnes van de Ourthe-vallei. U leert dan ook hoe de kasteelheren indertijd de traditionele kunst van de valkenjacht beoefenden. Je kan deze prachtige roofvogels van dichtbij fotograferen.

Duur: ca. 1 uur

Prijs: € 5,50 p.p.

 

GPS tocht

Zo kort/lang als gewenst samen te stellen.

 

Survival

In de natuur 'overleven'. Kun je een vuurtje maken, vlot bouwen om de rivier over te steken en de route terug vinden? Dit soort activiteiten/opdrachten worden in groepjes in de natuur uitgevoerd.

Prijs: afhankelijk van aantal activiteiten en duur € 7,50 - € 12,50 p.p.

 

Nachtdropping

Goed in kaartlezen en een uitstekend richtingsgevoel? Dat komt dan goed van pas! Je gaat met zijn allen ’s avonds de donkere bossen van de Ardennen in.

Op een open plek in het woud krijgen jullie een kaart en een lamp en de opdracht om weer terug te keren naar het vertrekpunt. Hmm...lastig, maar ongelooflijk spannend!

En je weet, broodkruimels strooien op de heenreis heeft geen zin!

Duur: 2 uur

Prijs: € 10,00 p.p.

 

Boog- en buksschieten

Cowboytje en indiaantje in de Ardennen! Even terug naar je jeugd, maar dan met échte pijl en boog en échte (luchtdruk)buksen. Je krijgt instructies van ervaren buitensport schutters, die je de technieken en veiligheidsaspecten van het boogschieten en buksschieten bijbrengen. Daarna ga je zelf schieten. Lukt het je om de roos te raken? Spanning en concentratie!

En wil je een extra uitdaging? Kies dan ook voor kruisboogschieten. Net als in de middeleeuwen….

Duur: 2-3 uur

Prijs: tussen € 12,50 en € 19,50 p.p.

 

Ontdek de natuur

Wat bloeit daar? Welk dier heeft hier zijn sporen achtergelaten? Even geen stoere survival activiteiten maar de stoere natuur beleven. Tijdens een wandeling door het afwisselende landschap krijg je uitleg van een Nederlandssprekende bioloog. Hij vertelt je alles over de flora en fauna van de Ardennen. De bioloog is expert op het gebied van eetbare planten. Wie weet eten jullie ‘s avonds de vers geplukte paddenstoelen uit de Ardennen! Dit is een echte ontdekking van de natuur, je leert een boel en je ziet opeens zoveel meer!

Duur: 3 uur

Prijs: vanaf € 14,00 p.p.

 

Vlot bouwen

Jullie gaan je eigen vlot bouwen! Jullie krijgen een paar palen en een stuk touw en het is de bedoeling dat je daarvan een vlot gaat bouwen. Denk er om; dit vlot moet drijven en tevens het gewicht van jullie groep kunnen dragen. Uiteraard gaan jullie de vlotten uitproberen op het water van een rivier in de Ardennen. Wedstrijdje?

Duur: 3 uur

Prijs: € 15,00 p.p.

 

Kajakken

kajakken is geschikt voor jong en oud, het is spannend maar niet gevaarlijk en je vaart altijd in een schitterende omgeving. Vanaf het water heb je een mooi zicht op de natuur en op de dorpjes waar je doorheen komt. Je krijgt een complete uitrusting: een kajak (zitkuip, benen vooruit, dubbelbladige peddel), zwemvest en een waterdichte ton om je waardevolle spullen in mee te nemen. Je wordt bij het eindpunt weer opgehaald en teruggebracht naar de beginlocatie. Zelf slepen met spullen of boten hoeft niet. Kinderen kunnen mee, maar ze moeten kunnen zwemmen.

Als je niet van stromend water houdt, of als er te weinig water in de rivier staat, kun je altijd nog kajakken op een stuwmeer.

Duur: vanaf 2 uur

Prijs: vanaf € 15,00 p.p.

 

Kanovaren

Aan het prachtige Ardenner riviertje de Ourthe, liggen een aantal open kano's klaar. Na uitleg van de outdoor instructeurs, ga je per twee deelnemers de kano te water laten en maak je een mooie kanotocht door de prachtige Ardennen. Enne….niet wiebelen!

Duur: 2-3 uur

Prijs: € 17,00 p.p.

 

Raften

Als je niet bang bent aangelegd en geen watervrees hebt, is deze activiteit geknipt voor jou! We stappen met onze groep in een rubberboot, trekken zwemvesten aan en zetten helmen op. Klinkt serieus hè? Deze veiligheidsvoorzieningen zijn echter niet voor niets! We zoeken namelijk de snelst stromende gedeeltes op van de rivier de Ourthe en gaan daar met onze rubberboot doorheen! Snelheid en sensatie ten top! En wees niet bang voor een nat pak, want dat krijg je gegarandeerd!

NB. deze activiteit is gevoelig voor weersomstandigheden (juiste waterstand) en kan daarom niet altijd geboekt worden en bij langer vooruit boeken bestaat het risico dat het niet door kan gaan.

Duur: 3 uur

Prijs: € 17,00 p.p.

 

Overlevingsvlot

Geen zin om hard te peddelen en wil je met de hele groep in 1 boot? Stap dan op een van onze overlevingsvlotten. Proviand mee aan boord en dobberen maar. Je vaart een stuk over de prachtige rivier de Ourthe.

Duur: 3 uur

Prijs: € 17,50 p.p.

 

Abseilen

Abseilen is de meest spectaculaire wijze om af te dalen van een verticale rotswand!

Met behulp van gezekerde kabels daal je af naar de vaste grond, terwijl je je met je voeten tegen de steile rotswand afzet. Vanzelfsprekend onder streng toezicht van een ervaren outdoor instructeur, die je van te voren op de hoogte heeft gebracht van de juiste technieken en veiligheidsaspecten. Heb jij het lef?

Duur: 1,5-2 uur

Prijs: € 22,50 p.p.

 

Tokkelen

Tokkelen is het afdalen van een bergwand aan een diagonaal gespannen lijn met behulp van een katrolsysteem; een soort van kabelbaan dus. Dit is één van de hoogste tokkelbanen in Europa! Ongelooflijk gaaf en spannend om te doen; op hoge snelheid vlieg je vanaf de top van de berg naar de grond. Uiteraard vertellen de instructeurs van te voren precies wat je moet doen. Dit is echt een fantastische ervaring!

Duur: 1,5 uur

Prijs: € 22,50 p.p.

 

Speleologie

De speleologie is de wetenschap die zich bezighoudt met het ondergrondse, letterlijk dan! Je daalt af in één van de vele grotten die je in de Ardennen kunt vinden. Samen met een instructeur kruip je door smalle donkere gangen en gangetjes. Je glijdt over blubber naar een verdieping lager om vandaar weer via een wellicht nóg smallere doorgang de weg naar buiten weer te vinden. Gelukkig zijn we sterk en behendig en beschikt de gids over een kaart en een zaklamp…

Duur: 1,5-2 uur

Prijs: € 25,00 p.p.

 

Mountainbiken

Er staan een aantal stoere mountainbikes klaar voor een tocht door de woeste bossen van de Ardennen. De outdoor instructeur zal eerst de technieken van het mountainbiken en belangrijke zaken over veiligheid uitleggen. Vervolgens ga je met alle deelnemers een ruig parcours over de heuvels en door de bossen van de Ardennen afleggen.

Duur: 2 uur

Prijs: € 25,00 p.p.

 

Paintballen

De Ardennen is het ideale paintball slagveld! Duik weg achter bomen of vorm een hinderlaag langs een rivierbedding. Dit is echt geweldig om te doen. Je krijgt (enigszins) beschermende kleding aan, goede (veiligheids-)instructies en een paintball geweer met een fors gevuld verfmagazijn. Knallen maar! Ben je niet zo goed in scherpschieten? Kies dan voor een paintball handgranaat. Dit is je kans om je tegenstander eens goed te grazen te nemen! Ga jij het gevecht aan?

Duur: 2 uur

Prijs: € 25,00 p.p. (incl. 100 paints; bijkopen is mogelijk)

 

Down Hill step

Met een speciale robuuste outdoor-step door de bossen en over verharde paden naar beneden "crossen". Het is een spectaculaire activiteit die je niet teveel moeite zal kosten maar wel een onvergetelijke indruk zal achterlaten!

Duur: 1,5 uur

Prijs: € 25,00 p.p.

 

Down Hill mountainbike

Down hill mountainbiken door de bossen, weilanden en over gravelpaden, oude spoorlijnen, riviertjes en boomstambruggen! Allemaal (95%) naar beneden!! Een unieke en super ruige tocht door het Ardense landschap.

Duur: 2,5 uur

Prijs: vanaf € 34,50 p.p.

 

Bizon Rock

Een dagdeel vol outdoor avontuur. Je gaat met ervaren begeleiders de ultieme uitdaging aan. In een steengroeve ga je Klettersteigen; dat is klimmen op een verticale wand van ongeveer 25 meter, gezekerd door een life-line. Je komt verschillende bruggen tegen die nog niet zo makkelijk zijn. Denk aan de indianenbrug, himalayabrug. Ook gaan we abseilen en als klap op de vuurpijl is er ook nog een spectaculaire Tokkelbaan waar je vanaf grote hoogte en met een snelle vaart vanaf zeilt. Alle Bizon Rock activiteiten vereisen durf, moed, uithoudings-, en doorzettingsvermogen. Ga jij de uitdaging aan?

Duur: 3 uur

Prijs: € 35,00 p.p.

 

Via Ferrata

Vertaald vanuit het Italiaans betekent het 'ijzeren weg'. Je volgt een route over een rotswand in een oude steengroeve, die beveiligd is met een staalkabel. Tijdens de route passeer je verschillende obstakels, zoals een Indianenbrug. Zoek de hoogte op tot wel 60 meter, samen met een instructeur, en overbrug alle opassages. Op het einde van de Via Ferrata tokkel je over de groeve heen. Er zijn verschillende routes/gradaties in moeilijkheid.

Duur: 2 uur

Prijs: € 35,00 p.p.

Paardrijden

De mooiste manier om van de prachtige Ardennen te genieten is misschien wel te paard. In galop dwars door de bossen of stapvoets over smalle paden en door doorwaadbare riviertjes. Ruik de bomen, voel de rust van de natuur en luister naar de hoeven van het dier onder je, om er vervolgens in volle galop vandoor te gaan en de wind door je haren te voelen! De outdoor instructeurs begeleiden je en nemen je mee langs de mooiste routes.

Duur: 1-2 uur

Prijs: vanaf € 50,00 p.p.

 

Adventure dag

Dit wordt een dag als geen andere! In het riviertje de Ourthe liggen een aantal Canadese kano’s op jullie te wachten. We stappen aan boord en kanoën een stuk over de best vlot stromende rivier. Tussendoor leggen we aan bij een mooi grottencomplex en dalen af in de donkere spelonken van de Ardennen. Bukken, kruipen en glijden door ondergrondse gangenstelsels met alleen het licht van een klein lampje om ons de weg te wijzen (én natuurlijk de ervaren gidsen). Op een andere plek gaan we abseilen van een verticale steile rotswand. Een spectaculaire afdaling waarbij je je met je voeten afzet tegen de wand. Uiteraard zit je goed gezekerd aan stalen kabels.

Duur: hele dag

Prijs: € 55,00 p.p.

 

Challenge parcours

Dit spannende parcours is een ware survival tocht door het ruigste gedeelte van de Ardennen. Jullie gaan je via touwbruggen, stalen trappen, klettersteigen (constructies van stalen kabels langs een rotswand), tokkelen, abseilen en bushwalks een weg banen door dit prachtige landschap van rotsen, heuvels, bossen en snelstromende rivieren.

Uiteraard na uitvoerige instructies en bijgestaan door de outdoor instructeurs, die jullie tevens alles over technieken en veiligheid vertellen. Kan jij deze uitdaging aan?

Duur: hele dag

Prijs: € 57,50 p.p.

 

Canyoning

Canyoning is een unieke activiteit: de rivier afdalen terwijl je zwemt, loopt, glijdt, springt, klimt en abseilt. Je krijgt een wetsuit, helm en een klimgordel. Zorg zelf voor stevige (water)schoenen voor in deze ruige natuur. Je komt op de mooiste, voor anderen onbereikbare plekken. Voor jong en oud, als je maar lef hebt. Zwemdiploma verplicht.

Duur: 3 uur

Prijs: € 60,00 p.p.

 

Quad/buggy rijden

Van ritjes van een uur voor beginners,  tot ruige tochten van drie uur, zeer technisch, voor de onvermoeibare quad-chauffeur. Kinderen mogen zelfs op kleine quads op een parcours.

Natuurlijk zijn er flinke verschillen in het vermogen, van 150 tot 700 cc. Maar het zijn allemaal 4×4 aangedreven machines die niet schrikken van een steile helling, een diepe modderpoel of een flinke rots. Trek dus niet je mooiste kleren aan, want je wordt gegarandeerd vies. Meestal heb je rijbewijs B nodig, maar bij sommige quadverhuur kan het ook zonder rijbewijs. Een competitie-element kan een extra dimensie geven aan jullie quad-avontuur (een behendigheidsparcours). Voor gezinnen kan een tocht in een fourwheeldrive trialbuggy ook heel avontuurlijk zijn! Dat is een mix tussen een quad en een jeep en er kunnen 2 of 4 personen in. Ook een goed alternatief als niet iedereen een rijbewijs heeft.

Prijs: vanaf € 60,00 p.p.

 

Blopjumpen

Altijd al eens willen vliegen? Dan is dit je kans! Jij ligt klaar aan de ene kant van het blop kussen en je maten springen van een hoge toren op de andere kant van het blop kussen.
Je raadt het al: jij gaat vliegen, en niet een klein beetje maar meters door de lucht. En je ‘landt’ in het water.

Prijs: € 145,00 per uur (per groep)

 

Roofvogelworkshop

de valkenier komt met zijn roofvogels naar uw locatie in de Ardennen. Deze workshop is dé kans op een bijzondere kennismaking met de beste jagers van het vogelrijk. Er wordt uitleg gegeven over de dieren en de valkerijtechnieken. Vervolgens kunnen de vogels van dichtbij bewonderd worden, wanneer ze bij u op de handschoen zitten. Is het vertrouwen er tussen mens en dier? Dan mogen de valken, buizerds, wouwen of uilen in vrijheid rondvliegen om daarna terug te keren op de handschoen voor een lekker hapje waar hij zijn scherpe klauwen graag inzet….  De professionele valkeniers laten graag zien wat zij allemaal kunnen met de roofvogels. De workshop kan ook gegeven worden rond zonsondergang, dit maakt het tot een uniek spektakel.

Duur: gemiddeld 2 uur

Prijs: op aanvraag

 

Overige mogelijkheden

  • Diverse workshops mogelijk, denk aan Djembé, creatief schrijven, creatief schilderen, patisserie, etherische oliën, koken met en fotografie.
  • Er zijn ook bepaalde seizoensactiviteiten, denk bijvoorbeeld aan vissen op rivierkreeft, of een paddenstoelenexcursie.
  • Staat uw gewenste activiteit er niet bij? Informeer dan gerust naar de eventuele andere mogelijkheden. 

 

De locatie van de activiteiten is verschillend per activiteit. Hierover kan ik u nader informeren als u weet waar u wilt verblijven/welke activiteiten u zou willen doen.

Het is ook mogelijk om de activiteiten te combineren met bijvoorbeeld een lunch tussen 2 activiteiten of een aansluitende barbecue. Andere mogelijkheden zijn o.a. ontbijt, lunchpakketjes, verzorgde barbecue op uw locatie, een avondmaaltijd (bijv. pasta, bierkip, buffet, daghap en zelfs een kok die naar uw accommodatie komt voor een sterrenmenu).

 

Genoemde prijzen gelden voor 2020 en zijn onder voorbehoud van beschikbaarheid en wijzigingen.