Ardennen 4 All

Halloween 2018

Halloween wordt in de Belgische Ardennen behoorlijk gevierd. De grotten, kastelen en bossen lenen zich daar natuurlijk ook uitstekend voor. Hieronder vier activiteiten uitgelicht: twee uit regio Durbuy en twee uit regio Malmedy.

Er zijn nog verschillende overnachtingsmogelijkheden beschikbaar rondom Halloween!

halloween nieuwsbrief1

Durbuy

Woensdag 31 oktober 2018 van 17:00 - 21:45 uur

Vanaf 17 uur gaat de afgesloten binnenstad open. Alle straatjes zijn verlicht en gedecoreerd. Er is een magische markt met allerlei kraampjes, waaronder een kraampje met gratis soep. Meer dan 100 artiesten bevolken het middeleeuwse stadje, o.a. een pianist naast graf, vuurspuwers/jongleurs met vuur, acrobaten, feeën, magiërs, waarzeggers, monsters en stalkers, dwergen, heksen, hypnotiseurs, elfjes, fanfare van de overledene, en meer... Er zijn 3 pleinen waar artiesten volgens een schema ‘optreden’ en door het stadje lopen ook diverse acts. Op verschillende plekken worden snoepjes uitgedeeld. Bij de grote rots is een concert van Boris Motte " The Voice Lemmens” facebook en afsluitend een vuurwerkshow.

Afgelopen jaar bijna 6500 bezoekers en veel bezoekers zijn zelf ook verkleed.

De magische markt is op 29 en 30 oktober ook te bezoeken (gratis), maar op 31 oktober alleen betaald (ligt dan binnen de afgezette binnenstad).

Praktische info:

Toegangsprijs € 10,00 ter plaatse of € 7,50 in de voorverkoop (t/m 30 okt via website www.halloweendurbuy.be) Kinderen jonger dan 6 jaar gratis entree.

Gratis parkeren buiten de stad op Pré Georis met pendeldienstbus heen/terug naar het centrum (ook lopend nog goed te doen).

halloween nieuwsbrief3

Rome (gemeente Durbuy)

Zaterdag 27 t/m dinsdag 30 oktober

In Adventure Valley worden de dagen voorafgaand aan Halloween allerlei activiteiten georganiseerd.

Van 27 t/m 30 oktober is het park dagelijks open van 9-18 uur, met vanaf 14 uur animatie (vreemde wezen, je kunt je laten schminken, etc).

Om 18 uur start dagelijks een griezeltocht door het park. Neem je zaklamp mee! Griezeltocht is geschikt voor alle leeftijden; kinderen die niet dol zijn op monsters krijgen een gratis toverstaf om ze te verjagen……

Zaterdag 27 oktober vanaf 20 uur is er een Halloween Party met DJ Pablo en als je verkleed komt, is het gratis entree!

halloween nieuwsbrief4 

Robertville (regio Malmedy)

Woensdag 31 oktober van 18.30 – 21.00 uur

(Spook)wandeling naar Kasteel Reinhardstein. Vanaf Ovifat loop je met fakkels in groepjes door het bos naar het kasteel. Onderweg kom je van alles tegen……boe! Uit betrouwbare bron heb ik gehoord dat doden op kunnen staan uit hun grafkist……

Bij het kasteel is er gratis pompoensoep voor alle deelnemers. Warm lekker even op voordat je verder loopt naar de spookstal in Robertville. Daar zijn kleine hapjes.

Vooraf inschrijven is noodzakelijk, via telefoonnummer +32 (0)472 322747.

Prijs € 7,00 per persoon. Kinderen t/m 13 jaar € 4,00. Voor groepen vanaf 10 personen aangepast tarief.

halloween nieuwsbrief2 

Recht (regio Malmedy)

Woensdag 31 oktober, van 19 - 23 uur

Halloween in de leisteenmijn van Recht. De geesten in de diepten zijn weer ontwaakt en spoken vanuit de donkere hoekjes. Wat voelde ik daar…… Maar het zijn vrolijke geesten die ook van grapjes houden. Deze spannende en verrassende happening in en rond de mijn duurt ongeveer 1 uur en is vooral geschikt voor families met kinderen. Na afloop krijg je een kleurrijk en smaakvol drankje. Halloweenkostuums zijn gewenst.

Prijs € 5 voor kinderen en € 8 voor volwassenen.

Laatste toegang om 22 uur.

Graag vooraf opgeven via Tel: +32/ (0)80 570067, Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.